Skip til hoved indholdet
Spor - mennesker og steder i Fredensborg Kommune

Spor - mennesker og steder i Fredensborg Kommune

 

Fredensborg Museums nye udstilling har fået titlen "Spor - mennsker og steder i Fredensborg Kommune".

Her tager vi dig med rundt til udvalgte steder i det nuværende Fredensborg Kommune, hvor lokalhistoriske genstande er med til at fortælle om mennesker og steder fra stenalderen og frem til i dag.  Både mennesker, vi kender navnene på og har billeder af, men også mennesker, der levede for så mange år siden, at der kun er få spor tilbage af dem.

Bronzepladen fra Langstrup er kommet "hjem" til kommunen - dog kun i kopi. Men den fascinerer stadig med sit imponerende spiralmønster og sin størrelse, den største der indtil videre er fundet i Danmark.

Vi har også lavet en nyopstilling af skolestuen. Her møder du førstelærer Kristian Jakobsen, der har sat sit præg på lokalområdet og som har sat spor på flere måder. Fx. tegnede han sine egne anskuelsestavler. Han var også en af de første, der lavede skoleradio i Statsradiofonien. Og så lavede han skolehaver, mange år før Karlebo Udeskole kom til.

På 1. sal kan du møde fire, ugifte søskende fra Hammerholmegård i Karlebo Enge. Gennem de mange fotos og genstande, de har efterladt sig, tegner sig en historie om et helt ualmindeligt, almindeligt liv på landet i begyndelsen af 1900-tallet.

Efter et besøg på museet er det oplagt at tage på tur rundt i kommunen og se stederne fra udstillingen og selv finde spor af mennesker. Både de, der er sat og de, der er i gang med at blive det.

 

 
 

ny