Skip til hoved indholdet
Den historiske skolestue

Den historiske skolestue


Noget af det mest populære på museet er museets historiske skolestue.

Her kan børn og voksne opleve, hvordan deres bedste- og oldeforældre skrev med pen og blæk eller måske på skifertavler med griffel. Man kan også selv prøve, hvordan det var at gå i skole for mange år siden.
Skolestuen er nemlig et historisk værksted, hvor man selv kan afprøve en del af en skoledag, som den kunne forme sig for ca. 100 år siden.
Det gælder om at have tungen lige i munden, når generationerne skal dyste i gammeldags skråskrift med pen og blæk.

Bøgerne i bogkassen er man velkommen til at kigge i - måske du kan finde din bedstemors læsebog?

Skolestuen er indrettet som en gammel skolestue med møbler og inventar fra begge de to gamle kommuner Fredensborg-Humlebæk og Karlebos skoler.
Derudover er der udstillet en række spændende og interessante genstande og materialer fra skolens verden. Nogle af dem er mere end 200 år gamle.
 
I Skolestuen finder du også historien om førstelærer Kristian Jakobsen, der var lærer på skolen i Avderød fra 1923-1942 og en markant personlighed i lokalsamfundet, der har sat sig spor. På væggen hænger de anskuelsestavler, han selv tegnede. Du kan også se det lysbilledapparat, han fik den lokale blikkenslager til at bygge, da skolen ikke havde midler til at købe et "rigtigt" lysbilledapparat.
 
 
 

ny